Aynur Teyze’den 2 Yaka / 50 Lezzet

ISBN: 9789750409974
Yayınevi : Literatür Yayıncılık
Dili : Türkçe
İlk Basım Yılı : 2024-10
Sayfa Sayısı : 216
950,00 TL (Kazancınız % 30)
665,00 TL

Üç kuşağın birikiminden “İki Yaka/50 Lezzet” adını verdiğim tariflerle ağzımız tadlansın, karnımız doysun…

İsterim ki, Ege’nin iki yakasının insanları da bir araya gelsin, dostluk da olsun.

Bir mübadil evladı olarak, aklımdan geçen, gönlümün en büyük dileği budur…

                                                                                                      _Aynur Sucu

 

Aynur Hanım mübadil bir ailenin çocuğu, Girit ve bu memleketten edindiği her şeyden annesi ve büyükannesinden gördüklerini yazıya döktürmüş. Sözlü olarak yaşayan bir kültürün devamı tehlikeye girer…Bence Sucu kardeşlerin en sevimli olayı yaprak sarmasından, Arapsaçı gibi zerzevatın kullanışı ile yapılan kuru fasulye, yumurtalı izvinya kuşkonmaz, enginar dolması, gömlek sarması, ada köftesi saymakla bitmez, onlarca çeşidin güzel bir baskı ve kısa reçetelerle okuyucuya sunulması

Ayvalık mutfağı sadece mahalli bir mutfak değildir. Girit Adası’ndan başlayarak bütün Güney Ege’yi hatta kuzeyi kapsar. Coğrafyanın bünyesinde olan nebatı, hayvanları, deniz mahsulatını akıllı biçimde kullanmaya dayanır. Onu kullananlar sadece bir yörenin insanları değildir. İmparatorluğumuzun tarihi, göçler, mecburi iskanlar bu mutfağı daha yaygın bir coğrafyanın bulunmaz sentez ürünü olarak ortaya çıkarmıştır. Bu, tarihte üç Roma mutfağının ürünüdür.

                                                                                              _ İlber Ortaylı

 …Aynur Hanımın (Sucu) “şahane” olarak nitelendirdiğim bu eseri bu nedenle çok değerli…Sadece yemek tarifleriyle ve lezzetiyle değil, kültürel mirası geleceğe taşıması açısından da çok anlamlı…

                                                                                                        _ M. Ömür Akkor

 İçindekiler;

  • Çorbalar
  • Ot Salataları
  • Zeytinyağlı Ot & Sebze Yemekleri
  • Zeytinyağlı Dolmalar
  • Zeytinyağlı Etli Yemekler
  • Tavuk ve Balık Yemekleri
  • Börekler
  • Tatlılar
  • İçecek
Yayınevi : Literatür Yayıncılık
Dili : Türkçe
İlk Basım Yılı : 2024-10
Sayfa Sayısı : 216