Mustafa Alper Ülgen

Yazar resmi Mustafa Alper Ülgen

1971’de Urfa’da doğdu. Çocukluğu Elazığ’da Hazar Gölü’nün kıyısında ve Diyarbakır’da geçti. 12 Eylül askeri darbesinde öğretmen olan anne ve babası ile birlikte Diyarbakır’dan Konya’nın Karkın kasabasına sürüldü. Ortaokulu Karkın’da bitirdi, lise yaşamıysa Çumra ve Diyarbakır’dan sonra Konya’da devam etti. Selçuk Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden lisans derecesini aldı. Van’dan Aydın’a farklı coğrafyalarda mesleğini yaptı. Permakültür ve ekolojiyi yaşamın merkezine alınca Çanakkale’ye yerleşti. Bir dönem Buğday Derneği yönetim kurulu üyeliği de yapan Mustafa Alper Ülgen, Bir Tohum Vakfı ve Slow Food İda’nın kurucuları arasındadır. Son 15 yıldır Anadolu’nun yerel buğday çeşitlerini üreten bir çiftçi, yerel tatlar konusunda çalışan bir aşçı ve aynı zamanda Kaz Dağları bölgesinde maden talanına karşı mücadele eden bir doğa savunucusudur.

Göster
Sırala
Göster
ürün/sayfa